De geschiedenis van LOVO

Op 18 juni 1985 opgericht als een vereniging en op 13 september 1993 omgezet in een Stichting Lokale Omroep Voor Oisterwijk , kortweg genoemd: STICHTING LOVO.

Omdat het Commissariaat voor de Media per gemeente slechts één zendmachtiging voor een publieke omroep afgeeft moest LOVO bij de gemeentelijke herindeling in 1996 in overleg met MTV uit Moergestel.

Op 5 maart 1997 sloten LOVO en MTV een samenwerkingsconvenant, dat leidde tot de oprichting van de stichting Oisterwijk, Heukelom en Moergestel (OHM). Vanaf 29 oktober 1997 is de stichting OHM de houder en beheerder van de zendmachtiging voor de nieuwe gemeente Oisterwijk.

Vanaf 1997 werkt LOVO (evenals MTV) als productiegroep, maakt de programma`s in Oisterwijk en draagt zorg voor alle uitzendingen. Stichting OHM bestaat uit 6 bestuursleden waarvan 3 door LOVO zijn voorgedragen en 3 door MTV. Het bestuur legt jaarlijks verantwoording af aan het Commissariaat van de Media, vraagt de gemeentelijke subsidie aan, is lid van OLON.

LOVO is ooit begonnen bij makelaar v/d Elzen, jaren later verhuisd naar de Piortersstraat bij de nonnen en vervolgens in 2006 naar het bedrijfspand van Teurlings aan de Bedrijfsweg. Omdat dit huurcontract per 31 januari 2016 was opgezegd, heeft het bestuur van LOVO in de loop van 2015 bij Tiliander, het cultuurcentrum in het hart van Oisterwijk, een uitermate goed alternatief kunnen vinden. De verhuizing was voor iedereen binnen LOVO een geweldige uitdaging, maar we hebben het gered! Vanaf september 2015 komen de uitzendingen uit Tiliander.

Eind 2021 is LOVO MTV te zien op alle ipTV aanbieders. Dankzij NLPO Mediahub is binnen de gemeente grens van Oisterwijk LOVO te zien. Op 22 maart is het signaal van SD naar HD omgezet.